Ett hundratal personer mötte upp i Beéns Park för traditionsenligt Valborgsfirande kl. 19.30.
Efter inledningstal av Michael Johansson bjöd barnkören tillsammans med en gitarrspelande Annika upp till vacker sång. Detta lockade till många varma applåder

 

 

 

 

 

 

 

Sen var det dags för årets valborgstalare Christer Sörliden som i år höll ett underhållande vårtal om vårens och sommarens tre metaforer; ketchupflaskan (först kommer inget och sedan kommer allt samtidigt), solrosfröpåsen samt Allerums Prästost (som bl.a. symboliserade bygdens framgång).

Sen var det dags för kvällens andra kör från kyrkan. Vuxenkören gjorde ingen besviken utan sjöng två vackra och finstämda vårsånger.

Vid detta laget hade scouterna tappert stått hela tillställningen med marschaller tända för att symbolisera den valborgsbrasa som tyvärr inte fick tända med anledning av rådande eldningsförbud. Då scouterna slutligen släckte marschallerna var det dags för avslutningen; godisregn.

 

 

Efter öronbedövande jubel påbörjades godisutkastning till alla barnens stora glädje. I samband med valborgsfirandet tackades även den tidigare styrelsemedlemmen Sara Johnson av med blombukett för ett stort engagemang i Byaföreningens styrelse.